Hur du tränar din Kerry Blue Terrier

Alla hundägare vill ha en snäll och lydig hund. En hund som välkomnar allt och alla och som stannar när du ber den att stanna. Men hur kan man lyckas med detta? Hur kan din Kerry Blue Terrier bli som Oscar?

 

I videon så syns det tydligt vem som bestämmer av hund och matte. Det är väldigt viktigt att du är ledaren till din hund. Hundar är trots allt flockdjur. Om du någon gång har varit i ett land där det finns gatuhundar ser du ofta att de rör sig många i en grupp, alltså de skapar en flock. Om du har chansen att studera gruppen ett litet tag så syns det oftast tydligt vem som bestämmer. Så du måste vara den personen för din hund för att han ska respektera dig. Det är viktigt att du är den personen ända från början i eran relation och börjar träna honom på en gång. Det är nämligen en annan sak som märks i videon, att kvinnan har lärt Oscar ord och gester för att han ska förstå vad hon vill.

Vi vill också att vår hund ska lära sig hur han ska reagera när han träffar andra människor och djur. För att lyckas med det är det viktigt att du regelbundet låter din hund träffa djur och människor han inte känner, och på så sätt så lär sig hunden hur man beter sig mot andra.

Om du följer dessa tips kommer även din Kerry Blue Terrier att kunna bli som Oscar.

(Visited 147 times, 1 visits today)